Ga naar de inhoud

Welkom

Herdenkingsmuseum en Franse begraafplaats in Kapelle

'wij bewaren hun verhalen'

Het museum is elke zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en/of op afspraak.
Voor meer informatie over uw bezoek aan het museum,
zie >> Bezoekersinformatie
Welkom in Memorial 40-45 Kapelle !

Het herdenkingsmuseum Memorial 40-45 Kapelle vertelt sinds 2012 de bijzondere geschiedenis van de Franse strijdkrachten die in Nederland en in Zeeland in het bijzonder in de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitse troepen hebben gevochten. Tevens wordt aandacht gegeven aan de geschiedenis en ontwikkeling van het Franse militaire Ereveld in Kapelle, waar gesneuvelde Franse militairen begraven zijn en herdacht worden. Maar ook het verhaal van de bevolking van Kapelle en het leven tijdens de bezetting wordt verteld. Dit doen we vanuit ons museum aan huis aan de Goessestraatweg.
Bekijk hieronder de mini-documentaire van Museumtv  om een indruk te krijgen van het museum en het Franse Militaire Ereveld.

Nieuwbouw. 

Na meer dan 10 jaar is onze collectie met voorwerpen en documenten zo gegroeid dat we aan uitbreiding toe zijn. Ook is onze ruimte te beperkt om grote groepen (schoolklassen) te kunnen ontvangen. Ons nieuwe museum willen we realiseren naast het Franse ereveld in Kapelle, het enige Franse ereveld in Nederland. Een mooiere plaats om de verhalen achter deze graven te vertellen is er niet.

Om dit initiatief te kunnen verwezenlijken hebben we uw steun hard nodig. U kunt ons steunen met een gift, als vriend of als sponsor. Helpt u ons deze geschiedenis te blijven vertellen?

Meer informatie over onze plannenMore information about our plansPlus d’informations sur nos projets
Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Vul hieronder uw emailadres in en klik op ‘verstuur’. De nieuwsbrief verschijnt een paar keer per jaar. U kunt zich te allen tijde weer afmelden.

Agenda

20 oktober Open dag
22 oktober Bijeenkomst Vlissingen
30 oktober herdenking

Nieuws

Over ons

Bezoekersinformatie

steun ons

resarch

impressie nieuw museum Memorial 40-45

Onze sponsoren

Opgehaalde financiën voor het nieuwe museum

We willen ons museum verplaatsen, vergroten en vernieuwen. Dit kost veel geld. U kunt ons helpen, ga naar onze sponsorpagina en koop een rantsoen!

Help ons met de nieuwbouw 12%