Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief nr. 3 – oktober 2021

Voorzichtig aan worden evenementen en activiteiten weer opgestart. Zo zijn wij zelf aanwezig geweest op de vriendendag van Wings to Victory op Groede Podium. Het was gezellige om daar aanwezig te zijn en nieuwe contacten zijn daar ook weer gelegd. De herdenking in Axel, georganiseerd door oorlogsmuseum Gdynia, konden we helaas niet bijwonen maar daar hopen we volgend jaar weer bij aanwezig te zijn. Verderop in de nieuwsbrief kunt u de agenda vinden met de activiteiten die binnenkort nog zullen plaatsvinden. Gelukkig is het weer mogelijk om op zaterdagen ons museum open te hebben.

Daarnaast hebben we op 7 juli een rit gemaakt met de Dodge, van Middelburg naar Fort Rammekens met de winnaars van de verhalenwedstrijd “Terug in de tijd”. Deze wedstrijd was georganiseerd door boekhandel Den Hertog. In het fort kregen de kinderen een rondleiding die ook voor mij zeer interessant was.

Ook kan ik u melden dat op 17 september ons museum lid is geworden van de Vereniging Zeeuwse Musea. De VZM is een vereniging waarin verschillende Zeeuwse musea samenwerken om door uitwisseling tot betere collecties en professionaliteit te komen. De vereniging zorgt ervoor dat de musea worden vertegenwoordigd bij de provinciale en landelijke overheid. Op 22 oktober is de geboortedag van Donatien Hamon. Donatien was een Franse veteraan die op 16 mei 1940 zwaargewond geraakt is. Dankzij de goede verzorging van de Rode Kruis verpleegsters in het St. Joanna heeft hij kunnen overleven. Donatien is op 19 december 2018 op 103 jarige leeftijd overleden. In onze gedachten leeft hij voort.

Lees verder!

Deel dit artikel op Social Media

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest