Ga naar de inhoud

Memorial 40-45 opent deuren tijdelijk oorlogsmuseum

Ons team is hard aan het werk om met een grote groep vrijwilligers museum Memorial 40-45 Kapelle op tijd klaar te krijgen. Volgende week moet het tijdelijke museum aan de Goessestraatweg 6 in Kapelle open.

,,We hebben plannen voor een totaal nieuw museum aan de overkant van de weg”, vertelt Andries Looijen. ,,Daar bij de Franse begraafplaats willen we nieuw bouwen. Maar dat duurt nog wel even. En omdat het niet goed is om als museum helemaal van de radar te verdwijnen gaan we hier tijdelijk open.”

De komende dagen wordt de laatste hand gelegd aan Memorial 40-45 Kapelle ,,Met een grote groep vrijwilligers. Daarnaast werken we samen met een Belgisch professioneel bureau dat zich bezighoudt met de inrichting van tentoonstellingen en musea.”

Die samenwerking heeft geleid tot de laatste snufjes op technologie-gebied. ,,We hebben papierdunne schermpjes waarop films en andere beelden geprojecteerd kunnen worden. Daarnaast is alles te beluisteren in vier verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Dat kan individueel aan het oor of per groep via een luidspreker.”

Nieuw materiaal

In het museum zijn veel oude memorabilia te zien, afkomstig uit het vroegere Vitality aan de Vroonlandseweg. Maar er is ook veel nieuws. ,,We krijgen regelmatig nieuw materiaal. Van de week nog; van de familie Kramer, compleet met twee verzetskruizen.”

Bekijk ook de video op: https://www.pzc.nl/bevelanden/memorial-40-45-opent-deuren-tijdelijk-oorlogsmuseum~a40221a1/
Bron: PZC.nl

Deel dit artikel op Social Media

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest