Ga naar de inhoud

Landelijke erkenning voor ons oorlogsmuseum

KAPELLE – Oorlogsmuseum Vitality in Kapelle is nu opgenomen in het Museumregister Nederland.  Voorzitter Andries Looijen spreekt van een ‘prachtig resultaat’. De vrijwilligers hebben namelijk hard gewerkt om aan de normen te kunnen voldoen. 

,,Zo moet de collectie beschreven worden volgens de algemene museumrichtlijnen, moet de klimaatbeheersing in het museum op orde zijn en moet er blijk zijn van ‘goed bestuur’, ook op financieel gebied”, aldus Looijen.

Het register bevat ruim 500 musea. Vitality is nu nog een museum aan huis, er zijn plannen voor nieuwbouw naast de Franse begraafplaats. Een toepasselijke plaats, omdat  het aandeel van de Franse strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog een prominente plaats inneemt in het museum.

Bron: https://www.pzc.nl/bevelanden/landelijke-erkenning-voor-oorlogsmuseum-vitality-in-kapelle~af946483/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR1MNK37KgxgLK10lhVC0FTkz-GjXnBkchFZdMiMAJKRLTBg7L3Nvae8jw8&referrer=https://www.facebook.com/

Deel dit artikel op Social Media

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest